Vind een vochtspecialist uit uw regio!

Gratis & vrijblijvend

Kelder waterdicht maken

Een kelder waterdicht maken? Door vochtproblemen te bestrijden zorgt u voor een gezonde luchtvochtigheidsgraad. Dit maakt de kelder een uitstekende ruimte om te slapen, werken of sporten. Wilt u de kelder waterdicht laten maken door een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vakmannen in de regio. Kies de vakman met het beste aanbod en laat uw kelder waterdicht maken voor de scherpste prijs!

Op deze pagina leest u hoe u een kelder waterdicht laat maken. U leest welke methodes hiervoor gebruikt worden en vindt een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen om de kelder waterdicht te maken.

Een waterdichte kelder: de voordelen

Keldermuren worden omringd door grondwater. Het is dus niet gek dat een kelder een hele vochtige ruimte is. Wilt u de ruimte gebruiken als opslag- of verblijfsruimte, dan is het wel belangrijk dat u de luchtvochtigheid op peil houdt. Te veel vocht heeft namelijk vervelende gevolgen voor uw gezondheid en trekt bovendien extra ongedierte aan.

Een vochtige kelder straalt ook kou af. Door de kelder waterdicht te maken voelt de temperatuur in huis ook een stuk aangenamer. Hierdoor dalen uw energiekosten ook na verloop van tijd. Het is dus zaak om snel met het doorslaand of optrekkend vocht af te rekenen.

De grootste voordelen van een waterdichte kelder:

 • Een gezond leefklimaat in de kelder.
 • Het creëert een extra leefruimte.
 • Minder last van ongedierte in huis.
 • Een lagere energierekening!

Navigeer naar:


Kelder waterdicht maken: kosten

Er zijn verschillende manieren om een kelder waterdicht te maken. De prijs is afhankelijk van de gekozen methode. Een kelderbekuiping kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-, afhankelijk van het formaat van uw kelder. Heeft u last van een teveel aan water op de vloer? Dan is een drainage noodzakelijk. Kelderdrainage is mogelijk in de kimnaad, op de muur en op de vloer. Dit kost gemiddeld €3.000,- tot €10.000,-.

Om optrekkend grondwater tegen te gaan is het injecteren van keldermuren mogelijk. De prijzen hiervoor starten vanaf €100,- per lopende meter. Op deze pagina leest u meer over de kosten van vochtbestrijding.

Prijzen kelder waterdicht maken

Methode Gemiddelde prijs*
Kelderbekuiping €4.000,- tot €10.000,-
Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
Injecteren keldermuren Vanaf €100,- per meter

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Kelder waterdicht maken en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en profiteer van de scherpste prijzen!

kelder waterdicht maken

Hoe een kelder waterdicht maken?

Als u uw kelder wilt gebruiken als verblijfsruimte, moet u de kelderwaterdicht maken. Dit kan op verschillende manieren. U kunt de kelder waterdicht maken vanaf de binnenkant, hiermee levert u vaak een klein beetje ruimte in. Een andere optie is de kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant. Toch is dit een grote en tijdrovende klus die alleen wordt uitgevoerd als het moet.

Daarnaast zijn er werkzaamheden die u kunt doen om vochtproblemen tegen te gaan. Denk aan het injecteren van de keldermuren en het plaatsen van kelderdrainage.

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden om een kelder waterdicht te maken. Wilt u dit ook?
Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze manier vindt u snel een specialist in de buurt.

Kelderbekuiping

Een kelderbekuiping houdt in dat u de keldermuren en de vloer waterdicht maakt met een cementlaag. Op deze manier kan het grondvocht niet langer naar binnen dringen.

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Een vaste bekuiping: hierbij wordt gebruikt gemaakt van cement om de wanden en de vloer waterdicht te maken.
 • Een soepele bekuiping: in dit geval plaatsen de specialisten een waterdicht folie en werken dit af met een gemetselde voorzetmuur.

Een bekuiping is de meest effectieve manier om de complete kelder waterdicht te maken. Dit kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-, afhankelijk van de methode en de afmetingen van de kelder.

Kelderdrainage

Drainage is de beste manier om overtollig water af te voeren.

Er zijn drie soorten drainage die u kunt toepassen:

 • Wanddrainage
 • Vloerdrainage
 • Randdrainage

Welke methode de beste optie is, is afhankelijk van de manier waarop het water naar binnendringt. Drainage bestaat uit een folie met daarin heel veel kleine kanaaltjes. Via deze kanaaltjes wordt overtollig water afgevoerd naar een opvangreservoir. De kosten variëren van €3.000,- tot €10.000,-. Drainage wordt vaak toegepast in combinatie met andere maatregelen, zoals een bekuiping.

keldermuren injecteren

Injecteren keldermuren

Als u last hebt van optrekkend vocht, dan is het injecteren van de keldermuren een goed idee. De vakman injecteert een watervast middel dat ervoor zorgt dat grondvocht niet verder omhoog kan trekken. Zo houdt u de muren goed droog!

Veel mensen kiezen ervoor om het injecteren te combineren met andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van drainage en injecteren. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat. Het injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter.

keldervloer waterdicht maken

Keldervloer waterdicht maken

De keldervloer is vaak een cruciaal onderdeel als het aankomt op de kelder waterdicht maken. De vakman kan de keldervloer waterdicht maken door middel van een bekuiping. Hij maakt alle gaten en scheuren in de vloer goed dicht. Daarna behandelt hij de keldervloer met een waterdichte pleister. Voor extra bescherming behandelt de specialist de vloer daarna met een waterdichte laag.

Is optrekkend grondvocht het probleem?

In dat geval is het belangrijk om de muren op dezelfde manier te behandelen. Anders komt het water alsnog via de wanden naar binnen.


Kelder waterdicht maken? Vakman inschakelen!

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Kelder waterdicht maken: binnenkant of buitenkant?

Ik wil mijn kelder waterdicht maken: gaat dit vanuit de binnenkant of vanaf de buitenkant? In theorie zijn beide methoden mogelijk. Een kelderafdichting langs de buitenkant heeft als voordeel dat alle zwakke plekken helemaal in kaart worden gebracht. Een nadeel is dat u de keldermuren volledig moet laten uitgraven. Dit neemt veel tijd in beslag en zorgt ook voor een grote puinhoop in uw tuin die u later moet herstellen.

De meeste mensen kiezen daarom een kelderafdichting van binnenuit.

De kelder waterdicht maken aan de binnenkant is goedkoper en een stuk sneller. Hierbij maken de vakmannen de muren vanaf de binnenkant volledig waterdicht. Dit kan zowel met een soepele als met een stijve bekuiping.

kelder waterdicht maken buitenkant

Zelf kelder waterdicht maken? Tips!

Wilt u zelf uw kelder waterdicht maken? Er zijn een aantal klussen die u zelf uit kunt voeren. Het is niet altijd even eenvoudig om alle problemen zelf in kaart te brengen. Komt u er niet zelf uit? Schakel dan zeker een vakman in. Zo weet u in ieder geval zeker dat uw kelderruimte volledig waterdicht is.

Dit kunt u zelf doen om de kelder waterdicht te maken:

 • Breng alle beschadigingen in kaart. Dicht gaten en scheuren met een vulmiddel.
 • Versterk alle naden in de kelder. De naden zijn vaak de zwakste plek in de ruimte. Door deze te versterken voorkomt u veel problemen.
 • Maak het beton waterdicht. Hiervoor gebruikt u een speciale coating die het beton afdicht.

Voordelen inschakelen vochtspecialist

Het heeft zeker voordelen om de kelder waterdicht te laten maken door een vakman.

De grootste voordelen op een rij:

 • De kelder is zo snel mogelijk volledig waterdicht.
 • Er ontstaan geen beschadigingen aan de muren of de vloer.
 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • Vakmannen geven u een professioneel en persoonlijk advies.

vochtspecialist waterdicht maken kelder

Kelder waterdicht laten maken? Bespaar op de kosten!

Wilt u uw keldervloer waterdicht maken? Hiermee voorkomt u een hoop vochtproblemen en zorgt u ervoor dat u de kelder gewoon kunt blijven gebruiken!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zo vindt u eenvoudig en snel een vakman in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de specialist met het beste aanbod. U bespaart ook nog eens tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!