Besparen op kosten vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Kosten vochtbestrijding

Heeft u last van vochtproblemen en bent u benieuwd naar de kosten van vochtbestrijding? Wacht niet te lang met het bestrijden van een vochtprobleem, want het probleem wordt vaak alleen maar groter en de schade ook.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt van ons maximaal 5 offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Kies de beste deal en betaal nooit teveel voor de vochtbestrijding!

Wilt u meer weten over de kosten vochtbestrijding? De aanpak van vochtbestrijding is afhankelijk van de locatie en de ernst van het probleem. Doorslaand vocht vergt een andere methode dan optrekkend vocht. Op deze pagina leest u meer over de oorzaken van vochtproblemen, de methodes om het te bestrijden en de prijzen.


Navigeer op deze pagina naar de kosten van:


Wat kost vochtbestrijding?

Benieuwd wat vochtbestrijding kost? In onderstaande tabel vind je alle richtprijzen. Wat vochtbestrijding precies gaat kosten, hangt af van het vochtprobleem en de gekozen behandelmethode.

Een paar voorbeelden:

Een buitenmuur van 8 meter injecteren om optrekkend vocht te bestrijden kost gemiddeld €800,-. Onderkappen is dan ook een mogelijkheid. Dan moet u denken aan gemiddelde prijzen van €100,- tot €150 per lopende meter. Carebrick is ook zeer geschikt. Met deze methode worden er kokers in de muur geplaatst voor een natuurlijk verdampingsproces. De prijs is daarvoor is gemiddeld €115,- per lopende meter.

Meer inzicht in de vochtbestrijding kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.


Kosten vochtbestrijding 2024

Type vochtbestrijding Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Optrekkend vocht bestrijden middels injecteren Buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €800,-
Binnen- en buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €1.500,-
Repareren en injecteren van de muur (8 strekkende meter) €2.200,-
Optrekkend vocht bestrijden middels onderkappen Vochtkering in de gevel plaatsen. Prijs is afhankelijk van dikte van de muur en het aantal lopende meter €100,- tot €150,- per lopende meter
Optrekkend vocht bestrijden met Carebrick Plaatsen van keramische kokers t.b.v. de ventilatie. Prijs is afhankelijk van de vochtproblemen €115 per lopende meter
Doorslaand vocht bestrijden middels impregneren Buitenmuur impregneren (100 m²) €900,-
Reinigen en impregneren van de gevel (100 m²) €1.700,-
Voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €3.000,-
Water/vocht in kelder Kelder waterdicht maken (16m²) €2.000,- per kelder (16m²)
Schimmelvorming Verwijderen van schimmel €50,- per m²
Verhelpen van condensatievocht Ventilatie aanbrengen in muur €300,- per stuk

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!


Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op uw klus!

Gratis offertes vergelijken


Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten voor het bestrijden van vocht, hangen af van een aantal factoren. Zo moet u rekening houden met het tarief van de vochtspecialist, welke behandelmethode er nodig is, de ernst van het probleem en eventuele herstelkosten.

Alle factoren op een rijtje:

 • Tarieven vochtspecialist: elk vochtbedrijf hanteert zijn eigen tarieven. Om te besparen is het het handigste om een bedrijf te kiezen uit uw eigen regio.
 • Vochtbestrijdingsmethode: er zijn verschillende behandelmethodes, elk met een eigen kostenplaatje. De ene methode is eenvoudiger dan de andere en dus ook vaak goedkoper. De vochtspecialist geeft u graag advies over welke behandelmethode er geschikt is voor uw woning.
 • Ernst van het vochtprobleem: hoe groter het vochtprobleem is, hoe hoger de kosten vaak zijn.
 • Herstelkosten: het kan zijn dat u na het vocht bestrijden herstelkosten maakt voor nieuw behang, verf of het herstellen van schade door vochtplekken.

Een goede vochtdiagnose: belangrijk!

het is belangrijk om eerst vast te stellen wat het vochtprobleem is, voordat er over wordt gegaan op de vochtbestrijding. Per vochtprobleem zijn er namelijk een aantal behandelmethodes en alleen met de juiste methode, zal het vochtprobleem verleden tijd zijn.

Een vochtspecialist zal daarom eerst een vochtdiagnose doen, om vast te stellen wat het probleem is, de oorzaak en de ernst.

Prijzen vochtbestrijding: per vochtprobleem en behandelmethode

Wat kost vochtbestrijding? Dat is onder andere afhankelijk van vochtprobleem waar u last van heeft en de methode om dit probleem op te lossen. Het bestrijden van optrekkend vocht is vaak hoger dan voor vochtdoorslag.

Wij geven u meer informatie over alle prijzen van vochtbestrijding.

Wat kost optrekkend vocht bestrijden?

Vochtproblemen door optrekkend vocht veroorzaken schimmel en lelijke plekken en kringen. Het tast daarnaast de constructie van de woning aan. Belangrijk dus dat u het snel laat oplossen. Optrekkend vocht komt vaak voor in oude huizen waar geen goede waterkering in de fundering op grondniveau is. Hierdoor wordt het grondvocht opgenomen door de muren en gaat het steeds verder omhoog. Het komt zowel voor op de buitenmuren als op de binnenmuren.

Er zijn drie methodes voor vochtbestrijding van een optrekkend vochtprobleem: injecteren, onderkappen en impregneren van de muren is mogelijk, of laat Carebrick-kokers plaatsen.

Optrekkend vocht bestrijden: prijzen 2024

Optrekkend vocht bestrijden Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Injecteren Buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €800,-
Binnen- en buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €1.500,-
Repareren en injecteren van de muur (8 strekkende meter) €2.200,-
Onderkappen Vochtkering in de gevel plaatsen. Prijs is afhankelijk van dikte van de muur en het aantal lopende meter €100,- tot €150,- per lopende meter
Carebrick Optrekkend vocht bestrijden met Carebrick €115 per lopende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!

kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

Oplossing 1: muren injecteren

U heeft de mogelijkheid om alleen de buitenmuur te injecteren of om zowel de buitenmuur en de binnenmuur te injecteren. De muren worden dan geïnjecteerd met een vochtwerend product. Hierdoor worden de stenen en de voegen waterdicht en kan het grondvocht niet meer in het metselwerk trekken.

Voor het injecteren van een buitenmuur van 8 strekkende meter moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €800,-. De kosten van vochtbestrijding door injectie van de binnen- en buitenmuur zijn gemiddeld €1.500 voor 8 strekkende meter. Is vocht niet het enige problemen en heeft u ook nog beschadigingen? Combineer het injecteren dan met het repareren van de muur. De prijzen voor het repareren en injecteren zijn gemiddeld €2.200,- voor 8 strekkende meter.

Oplossing 2: muren onderkappen

Laat uw muren onderkappen om optrekkend vocht te bestrijden. Met deze methode wordt er een vochtkering in de gevel geplaatst. Er worden horizontale sleuven in het metselwerk gefreesd voor de vochtkering. Het onderkappen is niet eenvoudig en veel werk, maar het biedt een permanente oplossing voor uw vochtproblemen.

Schakel daarom een specialist in voor het beste resultaat. De prijs voor het onderkappen is afhankelijk van de dikte van de muur en het aantal lopende meters. De gemiddelde kosten liggen tussen de €100,- en de €150,- per lopende meter. Optrekkend vocht is verleden tijd met onderkappen.

Oplossing 3: Carebrick

Het Carebrick-systeem is een nieuwe methode op het gebied van vochtbestrijding. Het is zowel geschikt voor enkelsteensmuren als voor spouwmuren. Een vakman plaatst keramische kokers in uw buitenmuur. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd.

De kosten van vochtbestrijding door middel van Carebrick zijn afhankelijk van het vochtprobleem en de lengte van de muur. De kosten voor deze methode zijn gemiddeld €115,- per lopende meter. Voordeel van het systeem is dat het een permanente oplossing biedt voor uw vochtproblemen.

kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

Wat kost doorslaand vocht bestrijden?

Heeft u last van vochtplekken op uw buitenmuren of binnenmuren? In tegenstelling tot optrekkend vocht wordt doorslaand vocht niet veroorzaakt door water uit de grond. De vochtplekken zitten vaak over de gehele muur verspreidt.

Doorslaand vocht begint bij de buitenmuren en trekt dan door in de binnenmuren. Het vochtprobleem komt meestal voor bij poreuze stenen en voegen. Neerslag wordt opgenomen door het metselwerk en steeds verder verspreid. Na verloop van tijd komt het vocht ook in de binnenmuren.

Vochtbestrijding gebeurt door de muur en voegen te impregneren, het aanbrengen van vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding. Hiermee beschermt u uw muur tegen de weersomstandigheden en heeft u geen last meer van vochtproblemen.

Doorslaand vocht bestrijden: prijzen 2024

Doorslaand vocht bestrijden Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Impregneren Buitenmuur impregneren (100 m²) €900,-
Reinigen en impregneren van de gevel (100 m²) €1.700,-
Voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €3.000,-
Vochtwerende verf 10 liter professionele verf €250,-
Nieuwe gevelbekleding Afhankelijk van type gevelbekleding €40,- tot €250,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!

Vochtproblemen door doorslaand vocht?

Ga voor de beste kwaliteit vochtwering. Vraag gratis offertes aan!

Oplossing 1: muren impregneren

De kosten voor het behandelen van doorslaand vocht door middel van impregneren zijn gemiddeld €900,- per 100 vierkante meter. Wilt u uw muren direct laten reinigen? Dan zijn de kosten €1.700 voor dezelfde afmetingen. Ook meteen de voegen meenemen? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van €3.000 voor 100 vierkante meter.

Door het impregneren van het metselwerk en de stenen wordt er een beschermlaag op de muren aangebracht. Hiermee beschermt u uw muur tegen vocht van buitenaf. Het impregneermiddel hecht zich beter op gereinigde muren. Belangrijk dus dat u dat van tevoren laat uitvoeren.

Oplosssing 2: Nieuwe gevelbekleding

Een andere methode om doorslaand vocht te bestrijden is door uw gevel te voorzien van nieuwe bekleding. Hoewel deze methode van vochtbestrijding duurder is dan impregneren of het aanbrengen van waterdichte verf, biedt het veel voordelen. Heeft u bijvoorbeeld last van warmteverlies in uw woning? Combineer de nieuwe gevelbekleding dan met isolatie en bespaar op de stookkosten.

Daarnaast ziet de gevel er weer als nieuw uit. De kosten voor nieuwe gevelbekleding zijn gemiddeld €40,- tot €250,- per m². De prijzen zijn afhankelijk van het type gevelbekleding dat u kiest.

Oplossing 3: waterdichte verf

Naast impregneren is het ook mogelijk om waterdichte verf aan te brengen op de gevel. Er zijn verschillende speciale verfsoorten die de gevel beschermen tegen doorslaand vocht. Breng vochtwerende verf preventief aan en voorkom een doorslaand vochtprobleem.

Heeft u al last van vochtproblemen? Bestrijd het vocht dan met de waterdichte verf. Laat alles eerst reinigen voor het beste resultaat.

De vochtwerende verf hecht zich dan beter op het oppervlak. De kosten voor het aanbrengen van waterdichte verf zijn gemiddeld €250,- voor 10 liter verf.

Kosten vochtbestrijding kelder

Vochtproblemen in een kelder zijn veelvoorkomend. Schimmel en vochtplekken zijn het gevolg in de kelder. Regeninslag, grondwater of een slechte afvoer zijn veelvoorkomende oorzaken van vocht in de kelder. Ook beschadigde muren of scheuren in de vloer veroorzaken vochtproblemen.

Oplossing: kelderdichting

De kostprijs voor het waterdicht maken van een kelder van 16 m² kost ongeveer €2.000. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de ernst van het probleem in de kelder. Laat uw beschadigde muren en vloeren eerst repareren voordat u het vocht gaat bestrijden. Om uw kelder waterdicht te maken is het mogelijk om te kiezen voor impregneren of vochtwerende verf.

kosten vochtbestrijding

Kosten verwijderen schimmel

Vochtproblemen veroorzaken lelijke plekken en kringen op de muren in uw huis, maar ook schimmel. Schimmelvorming is erg vervelend en schadelijk voor uw gezondheid. Het komt zowel voor in de badkamer, kelder als op de binnenmuren. De schimmel verspreidt zich snel door uw huis en tast uw muren, plafonds, tapijt en meubels aan. Daarnaast geeft het een muffe geur af. Laat schimmel zo snel mogelijk verwijderen door een specialist.

Oplossing: schimmelbestrijding

De prijs voor het verwijderen van schimmel is gemiddeld €50,- per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen en de locatie. De vochtspecialist zorgt voor een snelle reiniging en heeft daarnaast speciale hulpmiddelen voor het verwijderen. Vraag vrijblijvende offertes aan.


Benieuwd naar de vochtbestrijding prijzen?

Schakel een vochtbestrijding specialist in voor het beste resultaat. Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes!

Gratis offertes vergelijken


Kosten vochtbestrijding condensatievocht?

Ventileert u uw huis voldoende? Wij merken vaak dat men er niet bij stil staat dat een goede ventilatie zeer belangrijk is. Niet alleen om vochtproblemen te voorkomen, maar ook voor uw gezondheid. Te weinig ventilatie zorgt ervoor dat condensatievocht in de woning blijft hangen. Het condensatievocht hecht zich aan de muren, plafonds en meubels.

Oplossing: ventilatiesysteem

Condensatievocht is niet te voorkomen. Het ontstaat bijvoorbeeld door te koken, te wassen en te douchen. Voorkom vochtproblemen door goed te ventileren. Wanneer er niet genoeg ventilatiemogelijkheden zijn in uw woning is het verstandig om ventilatie aan te brengen in de muur. De kosten hiervoor zijn €300,- per stuk.

Vocht bestrijden zelf doen of uitbesteden?

Twijfelt u nog tussen een doe-het-zelf project of dat u een vakman inschakelt? Wij raden aan om een specialist in te schakelen. Vocht in uw huis is schadelijk voor uw gezondheid. Het is belangrijk dat de vochtproblemen op de juiste manier bestrijd worden voor een permanente oplossing. Anders keert het probleem na verloop van tijd direct weer terug. Een specialist zorgt voor een snel en perfect resultaat. Hiervoor gebruikt hij speciale apparatuur en middelen. Daarnaast geeft een specialist u deskundig advies in de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat de vochtproblemen verleden tijd zijn.

Voordelen van een vochtspecialist:

 • Permanente oplossing
 • Snel en vakkundig
 • U hoeft zelf geen materiaal aan te schaffen
 • Deskundig advies

Preventiemaatregelen: voorkom vochtbestrijding

Vochtproblemen zijn niet altijd te voorkomen, vooral niet wanneer het een technisch probleem blijkt te zijn. Denk hierbij aan een optekkend- of doorslaand vochtprobleem.

Toch kunt u ook een aantal dingen doen om problemen te voorkomen:

 • Zorg altijd voor een goede ventilatie. Zet regelmatig een raam open en ventileer extra tijdens het koken, douchen en was drogen.
 • Plaats een luchtontvochtiger in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Bijvoorbeeld in de badkamer of waar u de was altijd droogt.
 • Droog de was zoveel mogelijk buiten, dit scheelt veel vocht in huis.
 • Houd de binnentemperatuur in uw woning zo constant mogelijk.

vochtspecialist kosten vochtbestrijding

Besparen op kosten vochtbestrijding? Gratis offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een vochtspecialist voor vochtbestrijding? Heeft u last van optrekkend vocht in uw muren of kelder? Of veroorzaakt doorslaand vocht lelijke plekken en schimmel in uw huis? Zorg voor een adequate en vakkundige bestrijding van het vochtprobleem. De vakman zorgt voor een permanente oplossing zodat u geen last meer heeft van het vocht. Wilt u besparen op de kosten voor de vochtbestrijding?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en ga voor de beste deal!

Gratis offertes vergelijken!