Vochtbestrijding in Brunssum nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Vochtbestrijding Brunssum

Vochtproblemen in uw woning? Kies dan snel voor vochtbestrijding in Brunssum! Een te hoge luchtvochtigheid in huis heeft vele verschillende oorzaken, die altijd zo snel mogelijk moeten worden aangepakt. U loopt namelijk niet alleen het risico op vocht- of schimmelplekken, maar het de vochtproblemen zijn ook een aanslag op uw gezondheid!

Door veel klanten wordt vochtbestrijding gezien als een noodzakelijk kwaad. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u het liefst niet te veel betaalt! Als u gebruik maakt van onze service kunt u eenvoudig tot wel 40% op de kosten besparen! Hoe?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis en vrijblijvend offertes (max 6.) van vochtbestrijding experts uit uw eigen regio. Vergelijk deze en bespaar zo op de kostprijs.

Gratis offertes

Vraag gratis vochtbestrijding offertes aan.

Vergelijk offertes

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten in uw regio!

Bespaar tot 40%

Kies voor het bedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40%!Navigeer op deze pagina naar:vochtbestrijding in Brunssum

Vocht in huis Brunssum? Professionele vochtbestrijding!

Problemen met vocht in huis in Brunssum? Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan het gevolg zijn van verschillende vochtproblemen: vochtige muren komen geregeld voor, evenals vochtproblemen in de kelder.

Gelukkig zijn er voldoende technieken van vochtbestrijding om deze vochtproblemen te verhelpen. Wel is het hierbij belangrijk dat er de juiste vochtdiagnose wordt gesteld. Het bestrijden van doorslaand grondvocht heeft weinig zin wanneer juist opstijgend vocht de oorzaak van uw problemen is. Hier kan een vochtspecialist u bij helpen. Bent u benieuwd naar de verschillende problemen?

Op deze pagina leest u meer over vocht in huis, zoals:

 • Vochtige badkamer
 • Schimmel in huis

Vocht in huis

Zijn uw muren vochtig of heeft u last van schimmel in de badkamer? Vochtproblemen in huis geven een slordige indruk, maar zijn daarnaast ook schadelijk voor uw gezondheid en de structuur van uw huis. Het is geen optie om vochtschade zomaar te herstellen: u moet namelijk ook de oorzaak van de vochtproblemen aanpakken met professionele vochtbestrijding.

Voert u geen vochtbestrijding uit, dan keren de vochtproblemen snel weer terug. Weet u niet waar de problemen vandaan komen? Een vochtexpert achterhaalt door middel van vochtdetectie wat de vochtschade veroorzaakt en vertelt u hoe u dit kunt bestrijden.

Wat kost vochtbestrijding in Brunssum?

De kosten van vochtbestrijding in Brunssum verschillen per situatie, en daarom is het lastig een duidelijke indicatie van de prijzen te geven. Gemiddeld kost vochtbestrijding tussen de €1.560,- tot €2.240,-.

Wanneer u echter relatief eenvoudige werkzaamheden laat uitvoeren, zoals het verwijderen van schimmel, zullen de prijzen een stuk lager uitvallen. De kosten worden voor een kwart bepaald door de arbeidskosten.

Omdat elke vochtspecialist een ander arbeidstarief hanteert, is het verstandig om de prijzen van vakmannen met elkaar te vergelijken. Alleen dan bent u verzekerd van de beste service tegen de laagste prijzen! Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes.


Vochtbestrijding prijzen 2024

Type vochtbestrijding Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Optrekkend vocht bestrijden middels injecteren Buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €800,-
Binnen- en buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €1.500,-
Repareren en injecteren van de muur (8 strekkende meter) €2.200,-
Doorslaand vocht bestrijden Buitenmuur impregneren (100 m²) €900,-
Reinigen en impregneren van de gevel (100 m²) €1.700,-
Voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) € 3.000,-
Water/vocht in kelder Kelder waterdicht maken (16m²) €2.000,- per kelder (16m²)
Schimmelvorming Verwijderen van schimmel €50,- per m²
Verhelpen van condensatievocht Ventilatie aanbrengen in muur €300,- per stuk

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!


Besparen op vochtbestrijding Brunssum?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op uw klus!

Wat beïnvloedt de prijzen van vochtbestrijding?

De kosten voor vochtbestrijding in Brunssum verschillen enorm. Dat heeft te maken met meerdere factoren. Allereerst speelt het soort vochtbestrijding een belangrijke rol, een kelder waterdicht maken kost natuurlijk meer dan het injecteren van de binnenmuren. U heeft weinig invloed op het soort vochtbestrijding, omdat dit volledig afhankelijk is van de oorzaak van het probleem.

Laat u de muur na de vochtbestrijding opnieuw afwerken door de vochtwering expert, dan lopen de kosten uiteraard ook verder op. Daarnaast hanteert elke vochtexpert zijn eigen tarief, waardoor de prijzen enorm kunnen verschillen.

Prijsvoorbeelden 2024


Doorslaand vocht bestrijden: om doorslaand vocht te bestrijden moet u de muur waterdicht maken. U laat uw gevel van 80 m² impregneren. De prijs hiervoor ligt gemiddeld tussen de €8,- tot €12,- per m². De totaalprijs is dan ongeveer €640,- tot €960,-.
Spouwmuur injecteren: stel dat u last heeft van optrekkend vocht in uw spouwmuur. U moet dan de binnen- en de buitenkant laten injecteren. De kosten bij een muur van 8 meter liggen rond de €1.500,-.

Vochtproblemen Brunssum: welke gevolgen?

Vochtwering is in het geval van vochtproblemen in Brunssum ontzettend belangrijk. De ervaring leert dat klanten na het opmerken van schimmel- of vochtplekken alleen de symptomen verwijderen, en niet zozeer de oorzaak zelf bestrijden. Dit zorgt er echter voor dat uw vochtproblemen weer terugkeren.

U loopt dan het risico op onder andere:

 • Ongedierte
 • Schade aan de woning

Bovendien zijn de vochtproblemen een echte aanslag op uw gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid is vaak de oorzaak van astmatische klachten, evenals klachten aan de luchtweg en allergieën. Mensen die te maken hebben met een te hoge luchtvochtigheid zijn bovendien vaker ziek of hebben last van langdurige verkoudheden. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een vochtbestrijding expert.


Luchtvochtigheid in huis

Wist u dat de luchtvochtigheid in huis een grote rol speelt in het bepalen van de binnenklimaat? Een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis zorgt voor vervelende gezondheidsklachten en vochtproblemen. In een ideale situatie ligt de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%.

Is deze lager dan krijgt u last van droge ogen, huidklachten en geïrriteerde luchtwegen. Een te hoge luchtvochtigheid merkt u op middels schimmelplekken, hogere stookkosten en houten vloeren en kozijnen die uitzetten.

optrekkend vocht bestrijden Brunssum

Optrekkend vocht Brunssum

Het is wellicht één van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen: optrekkend vocht in Brunssum. De grond is gevuld met grondwater. Wanneer u in een oudere woning woont is de kans groot dat dit grondwater via de fundering opgenomen wordt in de buitenmuur. Hierdoor worden de muren van uw huis vochtig, waarna ook de wandafwerking wordt aangetast.

Hoe herkent u optrekkend vocht?

Eén van de belangrijkste kenmerken van optrekkend grondvocht, is dat alleen het onderste deel van de buiten- of binnenmuur aangetast wordt. Wanneer de vochtproblemen allemaal lager dan 1.50 meter blijven, kunt u er in principe vanuit gaan dat het gaat om opstijgend vocht.

Wel is het belangrijk dat u de juiste diagnose laat stellen door een erkend vochtbestrijding expert. De prijzen voor vochtbestrijding beginnen vanaf €100,- per strekkende meter. Benieuwd naar de precieze kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Optrekkend vocht in binnenmuren

Via de fundering kan optrekkend vocht ook in de binnenmuren trekken. Kenmerken zijn dan loslatend behang en verf, schimmel aan de onderkant van de muren en een muffe geur. Vochtdoorslag, of doorsland vocht, komt alleen voor op de buitenmuren, maar optrekkend vocht dus zowel in de buiten- als de binnenmuren.

Als u vochtproblemen aan de binnenmuren opmerkt, haal het meubilair tegen deze muren dan weg. Zo voorkomt u dat ook deze beschadigd raken door de vochtige binnenmuren.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Ook aan uw buitenmuren kan vochtschade ontstaan als gevolg van optrekkend grondvocht. Dit ontstaat alleen bij muren die een eigen fundering hebben. U kunt optrekkend vocht in Brunssum herkennen door vochtproblemen die tot ongeveer 80 tot 120 centimeter hoog zijn terwijl de grond zelf wel volledig droog is. Voordat u zelf aan de slag gaat is het belangrijk om zeker te weten dat het inderdaad gaat om optrekkend grondvocht.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Als u een vochtwering specialist uit ons netwerk inschakelt voor het bestrijden van optrekkend vocht, dan geeft hij u in principe twee mogelijkheden:

 • U kunt de woning laten onderkappen
 • Of u kunt de muren laten injecteren

In beide gevallen zorgt de vochtbestrijding specialist voor een waterkering in de muur. Dit maakt de muur niet waterdicht, maar zorgt er wel voor dat het grondwater niet in de muur omhoog kan trekken.

Op deze manier ontstaan er geen vochtplekken of schimmel en hoeft u zich geen zorgen te maken over de wandafwerking. Een vakman kan u een persoonlijk advies geven met betrekking tot de juiste vochtbestrijding methode.

Optrekkend vocht bestrijden: prijzen 2024

Optrekkend vocht bestrijden Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Injecteren Buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €800,-
Binnen- en buitenmuur injecteren (8 strekkende meter) €1.500,-
Repareren en injecteren van de muur (8 strekkende meter) €2.200,-
Onderkappen Vochtkering in de gevel plaatsen. Prijs is afhankelijk van dikte van de muur en het aantal lopende meter €100,- tot €150,- per lopende meter
Carebrick Optrekkend vocht bestrijden met Carebrick €115 per lopende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!

Optrekkend vocht in Brunssum laten bestrijden?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

doorslaand vocht bestrijden Brunssum

Doorslaand vocht

Een tweede oorzaak van vochtige muren is vochtdoorslag. Doorslaand vocht komt vooral voor als u in een oudere woning woont, waarbij het metselwerk poreus is geworden.

Poreus metselwerk houdt in dat het regenwater dat op de gevelmuur slaat, in de muur gezogen wordt. Dit heeft een aantal vervelende nadelen: allereerst natuurlijk de vochtige muren, waardoor de isolatie verslechtert en de kans op vochtproblemen binnenshuis vergroot wordt.

Daarnaast is er een groter risico op algen: deze groeien graag op vochtige locaties en kunnen de structuur van uw muur flink aantasten. Vraag een vochtbestrijding expert om hulp wanneer u vochtdoorslag vermoedt. De kosten voor vochtwering in Brunssum tegen doorslaand vocht beginnen vanaf €8,- tot €12,- per m². Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe doorslaand vocht verhelpen?

Doorslaand vocht kunt u in de meeste gevallen relatief eenvoudig verhelpen. Het is hierbij belangrijk dat u de muur waterdicht maakt.

Dit wordt op verschillende manieren gedaan:

 • Met het hydrofoberen van de gevel
 • Het verven met een verfsoort die waterdicht is
 • Het aanbrengen van gevelbekleding

Wanneer u ervoor kiest om de gevelmuur te hydrofoberen, dan spuit de vochtbestrijding expert een impregneermiddel op uw buitenmuur. Dit dient als een extra beschermlaag die ervoor zorgt dat doorslaand regenwater voorkomen wordt.

Het bekleden of schilderen van de gevel is een ingrijpende verandering, die ook het uiterlijk van uw woning aanpast, daarom kiezen de meeste mensen voor het aanbrengen van een impregneermiddel.

Vochtdoorslag bestrijden: kosten 2024

Doorslaand vocht bestrijden Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Impregneren Buitenmuur impregneren (100 m²) €900,-
Reinigen en impregneren van de gevel (100 m²) €1.700,-
Voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €3.000,-
Vochtwerende verf 10 liter professionele verf €250,-
Nieuwe gevelbekleding Afhankelijk van type gevelbekleding €40,- tot €250,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!

vochtproblemen door condensatievocht

Condensatievocht

De meeste mensen zullen bekend zijn met condensatievocht: in principe heeft namelijk iedereen te maken met condensatievocht. Door alleen al in uw huis aanwezig te zijn creëert u condensatievocht: door te ademen en door te zweten bijvoorbeeld.

Veel van onze klanten hebben bijvoorbeeld te maken met condensatievocht dat ’s ochtends op hun slaapkamerraam staat. Andere bezigheden zullen extra condensatievocht creëren, zoals douchen, sporten en koken.

Condensatievocht is echter pas een probleem wanneer dit niet de kans krijgt het huis te verlaten. In dat geval zal de luchtvochtigheid stijgen en is de kans op problemen zoals vochtplekken een stuk groter. Vanaf €40,- per stuk koopt u al extra ventilatieroosters om condensatievocht op te lossen. Vochtspecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Belang van ventilatie

Om problemen door condensatievocht te voorkomen is het erg belangrijk dat u voldoende ventilatiemogelijkheden in huis hebt. Dit zorgt ervoor dat het extra vocht in huis wordt afgevoerd, en brengt tegelijkertijd frisse lucht in huis binnen.

Heeft u geen goede ventilatie in huis? Dan zorgt het extra vocht voor een hogere luchtvochtigheid, ontstaan er schimmels en verhoogt de concentratie van schadelijke chemische gassen. Als gevolg hiervan ontstaan er gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, irritatie van de ogen en ademhalingsproblemen.

Er zijn in principe twee manieren om uw woning goed te ventileren:

 • Natuurlijke ventilatie, via ventilatieroosters en ramen
 • Mechanische ventilatie, via een uitgebreid ventilatiesysteem

Condensatievocht verhelpen: prijzen 2024

Ventilatieroosters Standaard ventilatieroosters €40,- per stuk
Verhelpen van condensatievocht Ventilatie aanbrengen in muur €300,- per stuk

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!

Vochtproblemen? Ga voor vochtbestrijding Brunssum!

Vind de vochtspecialist die bij u past en bespaar op de kosten.

Schimmel in huis

Eén van de gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid in huis is schimmel. Schimmelgroei komt geregeld voor in badkamers, omdat dit nou eenmaal vochtige ruimtes zijn. Het kan echter ook goed voorkomen dat er schimmel ontstaat in uw woon- of zelfs slaapkamer. Het verwijderen van schimmel is van groot belang om een gezond binnenklimaat te creëren.

Daarnaast is het erg belangrijk dat u tevens de oorzaak van de schimmel laat verwijderen. Als u dit niet doet, dan is de kans groot dat de schimmel na het verwijderen op korte termijn weer terugkeert.

Een vochtbestrijding expert is tevens in te schakelen voor het verwijderen van schimmel, vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

schimmel verwijderen Brunssum

Schimmel verwijderen

Schimmels groeien graag op vochtige plekken. In bepaalde ruimtes is de kans op schimmel daardoor groter: denk aan de badkamer of aan de slaapkamer. Het ontstaat onder andere bij vochtdoorslag en optrekkend grondwater, maar een te hoge luchtvochtigheid is de grootste oorzaak van schimmelvorming.

Het verwijderen van schimmel moet u zorgvuldig doen. Er zijn verschillende huis-tuin-en-keuken middeltjes die u voor het verwijderen in kunt zetten, maar er zijn in de supermarkt ook verschillende chemische middelen verkrijgbaar.

Wilt u liever niet met deze agressieve middelen in de weer, laat de schimmels dan verwijderen door een vochtexpert. Die pakt niet alleen het vochtprobleem aan, maar zal ook de achterliggende oorzaak verwijderen. U laat schimmel verwijderen vanaf €50,- per m².

Vochtige muren

Bij problemen met optrekkend of doorslaand vocht, zult u ongetwijfeld last krijgen van vochtige muren. Dit zorgt niet alleen voor lelijke beschadigingen, maar kan er tevens toe leiden dat u de muren na de vochtbestrijding opnieuw moet (laten) afwerken.

Heeft u last van optrekkend grondvocht? Dan loopt u tevens het risico op de vorming van salpeter. Salpeter is een witte aanslag op muren en moet grondig verwijderd worden.

Salpeter is een reactie van het metselwerk op het water de zouten hierin trekt extra vocht aan waardoor het probleem verergert. Vraag vochtbestrijding specialisten naar de kosten voor het verwijderen van salpeter via onze offertepagina.

Vochtbestrijding muren, hoe werkt het?

Last van vochtige muren in huis? Huur dan snel een vochtbestrijding expert in. De vochtwering in Brunssum wordt op verschillende manieren gedaan.

Gaat het om vochtige binnenmuren, dan is een te hoge luchtvochtigheidsgraad vaak de oorzaak. Dit is alleen te verhelpen door middel van ventileren. Is optrekkend vocht het probleem, dan injecteert de vochtexpert een middel in de muur.

Dit injectiemiddel vormt een waterkering die ervoor zorgt dat optrekkend grondwater niet verder omhoog kan trekken. Bij doorslaand vocht maakt de vochtspecialist de buitenmuren waterdicht met een impregneermiddel.

vochtbestrijding in de kelder Brunssum

Vocht in kelder

De meeste woningen hebben te maken met vochtproblemen in de kelder. Dit hoeft, wanneer uw vloer goed geïsoleerd is, geen probleem te zijn. Wanneer u de ruimte echter wilt gebruiken als extra werkruimte of zelfs slaapkamer, is het wel noodzakelijk dat u de problemen oplost.

U kunt de kelder waterdicht maken met bijvoorbeeld een vaste of soepele bekuiping. Ook met het aanbrengen van een waterdichte verf kunt u de kelder waterdicht maken. Hiermee creëert u uiteindelijk een gezonder binnenklimaat, waardoor de ruimte geschikt is voor het gebruik als verblijfsruimte. Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Kelderafdichting Brunssum: vochtbestrijding in kelder

Een vochtige kelderruimte is een probleem als u de ruimte wilt gebruiken als opslag- of leefruimte. In veel gevallen lost een vochtwering specialist dit op door middel van een kelderafdichting. Een kelderafdichting in Brunssum houdt in dat vakmannen de kelder waterdicht maken. Dit gebeurt op verschillende manieren.

Een kelderafdichting wordt vaak gedaan met de realisatie van een bekuiping. Een bekuiping houdt in dat vakmannen de muren en vloer van de kelder waterdicht maken met een waterdichte pasta. Zo krijgt het grondwater geen kans meer om uw keldermuren binnen te dringen.

Dit wordt vaak gedaan in combinatie met drainage om overtollig water af te voeren.

Prijzen kelder waterdicht maken

Methode Gemiddelde prijs*
Kelderbekuiping €4.000,- tot €10.000,-
Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
Injecteren keldermuren Vanaf €100,- per meter

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Vochtige kruipruimte

Net als de kelder, is ook de kruipruimte in de meeste gevallen een echte vochtige ruimte. Door het grondwater voelt de vloer koud aan en straalt de vloer de kou ook uit. Hierdoor zult u extra moeten stoken om het ’s winters lekker warm te krijgen in huis. Het gevolg hiervan is dat uw stookkosten flink zullen stijgen, zonder dat uw wooncomfort er echt op vooruitgaat.

Omdat de kruipruimte maar een beperkte ruimte is, is het niet altijd mogelijk deze door middel van vochtbestrijding technieken waterdicht te maken. In plaats daarvan zullen specialisten de kruipruimte goed isoleren, bijvoorbeeld met behulp van schelpen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

vochtbestrijding methodes

Vochtbestrijding Brunssum: alle methodes

Wanneer u kiest voor vochtbestrijding in Brunssum, is het van groot belang dat u zeker bent van de oorzaak van uw problemen. Het heeft weinig zin om een woning te onderkappen als doorslaand regenwater de vochtige muren veroorzaakt: ook na het onderkappen zal dit immers nog steeds plaats vinden.

Laat daarom een correcte vochtdiagnose uitvoeren door één van de vochtbestrijding specialisten. De vakman zal u daarna tevens adviseren over de verschillende vochtbestrijding technieken, zodat u zeker weet dat uw problemen opgelost worden. Een aantal vochtbestrijding technieken die veel worden toegepast worden hieronder genoemd.

Klik op de link en navigeer direct naar:


Vochtexpert nodig? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk meerdere vochtspecialisten en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


Muren injecteren met gel

Het injecteren van de muren wordt vaak uitgevoerd. Met een boormachine maakt de vochtbestrijding expert een aantal kleine gaatjes, vlak boven het vloeroppervlak. Hierin zal hij een vochtwerende gel injecteren, die zich vervolgens door de buiten- of binnenmuur verspreidt.

Het grondwater zal na het injecteren niet hoger dan de onderste paar bakstenen komen.

Muren onderkappen

Een tweede vochtbestrijding techniek om optrekkend grondvocht te voorkomen, is het onderkappen van uw muren. Dit is feitelijk het aanbrengen van een waterkering in de buitenmuur. Dit is een arbeidsintensieve klus die veel tijd en geld kost, maar hierna bent u permanent verlost van optrekkend grondvocht.

Om de vochtkering te plaatsen worden er een aantal bakstenen verwijderd, deze worden naderhand weer teruggeplaatst.

Kelder waterdicht maken Brunssum

Veel klanten willen hun kelder waterdicht maken. Een kelderafdichting wordt in Brunssum voornamelijk bereikt met het creëren van een bekuiping.

Deze kelderafdichting houdt in dat de vloer en de muren in de kelder behandeld worden met een waterdichte pasta. Hierdoor ontstaat er na de kelderafdichting een waterdicht resultaat met een gezond leefklimaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een kelderafdichting? Of wilt u meer weten over de verschillende kosten die bij een dergelijke kelderafdichting horen? Vraag dan gratis offertes aan.

Kelder waterdicht maken met bekuiping

Er zijn twee verschillende soorten bekuipingen: een vaste en een soepele bekuiping. Een bekuiping bestaat uit een dampdichte epoxylaag die in de meeste gevallen tegen de binnenkant van de keldermuur wordt aangebracht.

In enkele gevallen is het mogelijk om de keldermuren vanaf de buitenkant waterdicht te maken, maar vanwege de hogere kosten en intensievere werkzaamheden kiezen de meeste mensen voor een bekuiping van binnenuit. Bij een soepele bekuiping gaat het om een waterdichte folie die de vochtexpert tegen de muur aanbrengt.

Drainage in de kelder

Een bekuiping alleen is niet altijd geschikt voor een kelderafdichting in Brunssum. Als er overtollig water aanwezig is, is een drainagesysteem onmisbaar.

Bij kelderdrainage brengt de specialist een membraan aan op de vloer of zelfs wanden. Dit membraan vangt het overtollig water op en voert het af naar de riolering of een ander verzamelpunt. Op deze manier blijft uw kelder of kruipruimte het hele jaar door droog.

Dat is vooral belangrijk als u hier spullen wilt opslaan of de kelderruimte wilt gebruiken als extra werk- of speelkamer.


Het proces van kelderdichting in beeld:


Beter ventileren

Wanneer u beter wilt ventileren in uw woning, vraag dan een specialist om hulp. Hij kan u eventueel helpen met de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is een vrij kostbare manier om uw pand te ventileren, maar dit zorgt er wel voor dat er een continue stroom van frisse lucht binnenkomt.

Wanneer u een beperkt budget heeft kunt u de ventilatie ook op een goedkopere manier verbeteren door bijvoorbeeld extra ventilatieroosters te plaatsen.

Vochtwerende verf

Wilt u de kelder waterdicht maken? Dan kunt u tevens kiezen voor het schilderen van de keldermuren. Door te kiezen voor een vochtwerende verf voorkomt u vochtproblemen. Deze methode is een stuk voordeliger en eenvoudiger dan het creëren van een bekuiping, maar is geen permanente oplossing.

Het is tevens een optie om de buitenmuur te beschilderen met een vochtwerende verf.

Is er subsidie voor vochtbestrijding in 2024?

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een subsidie aan te vragen voor vochtbestrijding in Brunssum. Wel zou u in principe een subsidie kunnen aanvragen wanneer u meer dan één energiebesparende maatregel treft. Het isoleren van uw woning is daar één van.

Goede isolatie kan zeker bijdragen aan het verhelpen van vochtproblemen, maar alleen als het gecombineerd wordt met vochtbestrijding. Meer informatie over de Inversteringssubsidie Duurzame Energie leest u op rvo.nl.

Daarnaast geldt nog steeds het verlaagde btw-tarief van 9% voor isolatie. Wilt u alsnog uw kruipruimte isoleren met schelpen? Vraag een vochtwering expert dan naar de mogelijkheden van een eventuele gemeentelijke subsidie.

vochtspecialist Brunssum

Waarom vochtwering in Brunssum?

Vochtwering in Brunssum kunt u het beste laten doen door een specialist.

 • Dankzij een vakkundige vochtdiagnose bent u verzekerd van de juiste diagnose
 • U bent permanent verlost van problemen door doorslaand of optrekkend vocht
 • De klus is snel uitgevoerd zodat u direct profiteert van een optimaal wooncomfort
 • Een vochtspecialist zal u persoonlijk adviseren over de juiste vochtbestrijding techniek

Recent aangevraagde vochtbestrijding offertes


Optrekkend vocht verhelpen in Maastricht
Doorslaand vocht bestrijden in Heerlen
Schimmel verwijderen in Venlo
Ventilatie aanbrengen in woning in Weert
Vochtbestrijding in woningen in Kerkrade
Vochtige kruipruimte aanpakken in Roermond
Binnenmuur injecteren in Landgraaf
Buitenmuren impregneren in Sittard
Kelder waterdicht maken in Geleen
Impregneren van de gevel in Brunssum

Vochtbestrijding Brunssum? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u de kelder waterdicht maken met een kelderafdichting? Of bent u op zoek naar een manier om optrekkend grondvocht te voorkomen? Wilt u meer informatie over de prijzen voor verschillende technieken van vochtbestrijding in Brunssum?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u maximaal 6 gratis offertes van vochtbestrijdingspecialisten bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies de expert die het beste bij u past! Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over vochtbestrijding

Weet u niet hoe u vocht in huis moet bestrijden? Of heeft u nog vragen? Hieronder geven we antwoord op zes van de meest gestelde vragen. Op zoek naar een vochtspecialist? Twijfel niet langer en vraag gratis offertes aan! U bespaart tot wel 40% op de kosten.


Vochtbestrijding is een term voor verschillende technieken om vochtproblemen te bestrijden. Dit zijn onder andere injecteren, onderkappen, impregneren en ventileren. Welke methode de beste is, hangt af van de oorzaak van uw vochtproblemen in huis. Een vochtspecialist geeft u een persoonlijk advies zodat uw vochtproblemen definitief verdwijnen.
De prijs hangt af van de gekozen techniek. Zo kost impregneren gemiddeld €8,- tot €12,- per m² en beginnen de prijzen voor injecteren en onderkappen vanaf €100,- per lopende meter. U kunt de techniek niet altijd zelf kiezen, dit hangt grotendeels af van de oorzaak van de vochtproblemen.
Optrekkend vocht gaat u tegen met een vochtkering in de muur. Dit voorkomt dat grondwater verder omhoogtrekt, waardoor uw muur de kans heeft om goed te drogen. Een waterkering laat u plaatsen door te injecteren of te onderkappen. In beide gevallen vormt er een barrière die optrekkend vocht tegenhoudt.
U herkent doorslaand vocht aan vochtplekken, schimmel, loslatende wandafwerking en muffe geurtjes in huis. De problemen zitten alleen op de binnenkant van een buitenmuur en kunnen verspreid zijn over de hele muur. Het grootste verschil met optrekkend vocht is dat de plekken ook bovenaan de muur te vinden zijn en niet alleen onderaan.
Bij doorslaand vocht is het waterdicht maken van de muur de beste optie. Hiervoor zijn verschillende keuzes. Impregneren is goedkoop en verandert niks aan het uiterlijk van uw woning. Waterdichte verf is een andere optie, maar geeft uw huis wel een andere uitstraling. Tot slot is ook gevelbekleding een dure maar effectieve manier om vochtdoorslag tegen te gaan.
Condensatievocht is overal. Het vormt pas een probleem als er niet voldoende ventilatie is. Heeft u vocht op de ramen of blijft het in de badkamer lang vochtig? Dat is een teken van een slechte ventilatie. Laat extra ventilatieroosters plaatsen in de gevel of kies voor een mechanisch systeem die 24/7 zorgt voor een gezonde luchtvochtigheid.