Vind een vochtspecialist uit uw regio!

Gratis & vrijblijvend

Doorslaand vocht

Heeft u last van doorslaand vocht? Zitten er vochtplekken op de muren? Of heeft u last van schimmel en een hoge luchtvochtigheid? Pak het probleem dan professioneel aan en laat de vochtbestrijding over aan een vochtspecialist. Dan bent u verzekerd van het beste resultaat en een permanente oplossing. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk de vrijblijvende offertes en betaal nooit teveel!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina vertellen wij u meer over doorslaand vocht, de gevolgen en oorzaken en wat de mogelijkheden zijn voor het bestrijden.


Navigeer naar:


Hoe doorslaand vocht herkennen?

Heeft u last van vochtproblemen, maar weet u niet zeker of u te maken heeft met doorslaand vocht of een ander vochtprobleem? Doorslaand vocht is snel te herkennen aan vochtplekken op de buitenmuren. Soms is het doorgeslagen naar de binnenmuren. Het wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden. Regen, sneeuw en andere neerslag wordt opgenomen door poreuze muren.

Het water verspreidt zich snel en veroorzaakt vochtplekken, schimmel en een muffe geur in huis. Het komt ook vaak voor in een vochtige kelder die onder het grondoppervlak ligt. Naast doorslaand vocht is condenstatie- of optrekkend vocht een andere oorzaak van vochtproblemen in huis.

doorslaand vocht

Gevolgen doorslaand vocht

Doorslaand vocht is niet alleen heel vervelend, het heeft ook gevolgen voor uw woning en uw gezondheid. Schimmels en algen gedijen goed in een vochtige omgeving. De schimmel veroorzaakt een bedompte geur in uw woning. De sporen van de schimmels en de hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor uw gezondheid. Hoesten en benauwdheid zijn veel gehoorde klachten.

Het verwijderen van schimmel wordt in een aantal gevallen vergoed door uw verzekering. Het vocht verspreidt zich snel door uw buitenmuren naar de binnenmuren. Dat veroorzaakt schade aan uw muren, verfwerk en behang. Wanneer het vochtprobleem steeds groter wordt verslechterd de kwaliteit van het metselwerk en de stenen.


Vochtproblemen door doorslaand vocht?

Ga voor de beste kwaliteit vochtwering. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


Doorslaand vocht bestrijden

Er zijn een aantal methodes om doorslaand vocht te bestrijden. Eén van de meest gebruikte methodes van vochtbestrijding is het impregneren van uw buitenmuur. De muur is daarna waterafstotend en beter beschermd tegen het weer.

Daarnaast is het ook mogelijk om waterafstotende verf aan te laten brengen door een vochtspecialist. Dit is een oplossing voor uw binnenmuren en uw buitenmuren.

Een andere oplossing om doorslaand vocht te behandelen is door nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Welke methode geschikt is voor uw woning is voornamelijk afhankelijk van de ernst van het probleem en de kwaliteit van de muren. Laat u goed adviseren door een specialist.

Bestrijdingsmethodes:

  • Impregneren van buitenmuren
  • Aanbrengen vochtwerende verf
  • Nieuwe gevelbekleding

Muren impregneren

Doorslaand vocht wordt vaak behandeld door de muren te impregneren. Hiermee maakt u de enkelsteens- of spouwmuur waterdicht. Daarnaast zorgt het voor een goede bescherming tegen de weersinvloeden. De neerslag kan niet meer via de buitenmuur binnendringen.

Voordat een vakman begint met het verhelpen, is het vaak nodig om uw buitenmuur te reinigen. Het impregneermiddel blijft dan goed zitten op de muur en dit geeft een beter resultaat. Eventuele beschadigingen worden dan ook meteen gerepareerd. De vochtexpert brengt impregneermiddel aan over de gehele gevel. Het impregneermiddel sluit de gehele buitenmuur af. Daarnaast zorgt het middel ervoor dat vuil en aanslag zich minder goed hechten aan de muur.

Vochtwerende verf voor de buitenmuren

Naast impregneren is het ook mogelijk om vochtwerende verf aan te brengen op de buitenmuur. Heeft u een vochtprobleem? Pak dan eerst het probleem bij de kern aan en voorzie uw muur dan met waterdichte verf. Wanneer u dit niet doet, zal het probleem blijven bestaan.

De verf vormt een beschermende coating over de gevel. Het is verstandig om de muur eerst te reinigen. Dan hecht de verf goed en krijgt u een beter resultaat. Een expert staat voor u klaar om het probleem aan te pakken. Wilt u vochtproblemen voorkomen? Ook dan is vochtwerende verf erg geschikt. Voorzie de wanden met waterdichte verf om te zorgen dat vocht zich niet kan verspreiden.

vochtwerkende verf

Nieuwe gevelbekleding

Het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding lijkt misschien een rigoureuze oplossing, maar het is zeer effectief om een doorslaand vochtprobleem op te lossen. Het voordeel van nieuwe gevelbekleding is dat de muur er weer als nieuw uit zien.

Zitten er beschadigingen op uw gevel? Of ziet de muur er niet meer zo mooi uit? Laat het dan vervangen. De vakman plaatst nieuwe waterdichte gevelbekleding. Deze methode is zeer duurzaam en u heeft nooit weer last van doorslaande vochtproblemen. Combineer de nieuwe gevelbekleding met isolerend materiaal en u bespaart direct op uw energierekening.

Kosten doorslaand vocht behandelen

De hoogte van de kosten voor het behandelen van doorslaand vocht worden voornamelijk bepaald door de bestrijdingsmethode. Daarnaast zijn de afmetingen van de muur ook van belang voor de prijs.

Het impregneren van de buitenmuur kost gemiddeld €900,- voor 100 m². Is het nodig om u gevel te reiningen? Houdt dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €1.700,-.

Het aanbrengen van vochtwerende verf kost per 10 liter €250-.

Het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding kost €40,- tot €250,- per vierkante meter en is afhankelijk van het type gevelbekleding. Soms is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van uw verzekering voor het verwijderen van schimmel, dit is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Neem contact op met uw verzekering voor de mogelijkheden. Meer informatie over de kosten? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan.

Tabel: kosten doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht bestrijden Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Impregneren Buitenmuur impregneren (100 m²) €900,-
Reinigen en impregneren van de gevel (100 m²) €1.700,-
Voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €3.000,-
Vochtwerende verf 10 liter professionele verf €250,-
Nieuwe gevelbekleding Afhankelijk van type gevelbekleding €40,- tot €250,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan!

Besparen op het bestrijden van doorslaand vocht?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Doorslaand vocht zelf behandelen of uitbesteden?

Vochtbestrijding vereist vakkennis en ervaring. De vakman inspecteert eerst de muur en bepaalt waar het vochtprobleem zich voordoet. Ook weet hij precies het verschil tussen de soorten vochtproblemen, zodat de juiste behandelmethode gekozen wordt om te verhelpen.

Wij raden aan om niet te beginnen aan huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Dit doet vaak meer kwaad dan goed. Samen met een vakman bepaalt u welk bestrijdingsmiddel dat het meeste effect heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de situatie en de kwaliteit van de muren. Voor een badkamermuur of schoorsteen gebruikt de vakman een andere techniek dan voor een buitenmuur.

Met een vakman bent u zeker van een goed resultaat. Daarnaast hoeft u niet op een hoge trap te staan en allerlei duur gereedschap aan te schaffen.

vochtspecialist doorslaand vocht

Gratis offertes aanvragen

Heeft u last van vocht op uw buiten- en binnenmuren? Wilt u het vochtprobleem laten verhelpen door een specialist? Vraag dan een aantal gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van vochtspecialisten uit uw omgeving.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar op de kosten. Laat bijvoorbeeld de muur hydrofoberen, breng een vochtwerende verfsoort aan of kies voor compleet nieuwe gevelbekleding. Zorg ook dat uw vochtprobleem verleden tijd is en ga voor een permanente oplossing. Wat u ook kiest, met een specialist bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Gratis offertes vergelijken!