Specialist voor vochtbestrijding nodig?

Gratis & vrijblijvend

Vochtbestrijding

Heb u last van vochtproblemen? Vocht zorgt voor vervelende problemen, waardoor het belangrijk is om snel tot vochtbestrijding over te gaan. Met een erkende vochtbestrijder pakt u het probleem professioneel aan, zodat u hier snel en langdurig van verlost bent.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt eenmalig een aantal offertes, die u vervolgens op uw gemak thuis vergelijkt. Zo ziet u snel welke vochtbestrijder u het beste aanbod doet. Bovendien is deze offerteservice geheel gratis en vrijblijvend!

Op deze pagina leest u alles over vochtbestrijding in huis. Ook vindt u handige prijsinformatie en informatie over de mogelijkheden voor een subsidie.

Vochtbestrijding in huis: wanneer is dit nodig?

Vocht in huis uit zich op verschillende manieren. Wanneer is het tijd om vochtbestrijding in te schakelen?

 • Vochtige plekken op muren of plafonds
 • Schimmelvorming
 • Een muffe geur in huis
 • Loskomende muurafwerking, zoals behang of pleisterwerk

Het is belangrijk om bij deze problemen zo snel mogelijk actie te ondernemen. Waarom? Vochtplekken gaan niet uit zichzelf weg. De onderliggende oorzaak, die soms lastig te vinden is, moet worden aangepakt. Als dat niet gebeurt, worden de problemen steeds groter.

De verhoogde luchtvochtigheid en schimmelvorming kunnen gezondheidsproblemen opleveren. Tevens is een vochtige ruimte moeilijker te verwarmen, waardoor u hogere stookkosten hebt. Schakel daarom zo snel mogelijk een professionele vochtbestrijder in!

vochtproblemen


Navigeer naar:


Wat kost vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding is afhankelijk van de gekozen methode om vocht te bestrijden. De beste methode is afhankelijk van waar het vocht zich precies bevindt. Optrekkend grondvocht bestrijden kost gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter. Schimmelplekken verwijderen kost gemiddeld €50,- per m².

Het bestrijden van doorslaand vocht laat u doen voor een bedrag tussen de €8,- en €25,- per m², afhankelijk van de staat van de buitengevel van uw woning.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de verschillende methodes voor vocht bestrijden en de bijbehorende kosten. Wilt u liever exacte prijzen weten voor jouw situatie? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Vochtbestrijding: prijzen

Welk vochtprobleem? Hoe herkent u dit? Gemiddelde prijs* Vochtbestrijdingsmethode
Doorslaand vocht Vochtplekken op de buiten- en binnenmuren en schimmels in huis. €8,- tot €12,- per m² Impregneren
Vanaf €15,- per m² Reinigen en impregneren
Vanaf €25,- per m2 Voegen, reinigen en impregneren
Optrekkend vocht Vochtige plekken en schimmelvorming aan de onderzijde van de muren. Vanaf €100,- per lopende meter Injecteren
€100,- tot €150,- per lopende meter Onderkappen
€115,- per lopende meter Carebrick
Condensatievocht Schimmelvorming en vocht op muren en binnenzijde ramen. €40,- tot €1.500,- Ventilatie
Schimmel Zwarte plekken op muren en plafonds. €50,- per m² Schimmelvorming verwijderen
Vochtige kelder Vocht en schimmelvorming in de kelder. €2.000,- per kelder (16m²) Kelderdichting

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de bestrijdingskosten.

Van welk vochtprobleem heb ik last?

U herkent vochtproblemen in de meeste gevallen aan vocht- en schimmelplekken in huis. Het probleem kan echter heel ergens anders liggen. We onderscheiden drie verschillende problemen, afhankelijk van waar het vocht vandaan komt.

 • Optrekkend vocht: dit probleem wordt veroorzaakt door grondwater dat omhoog kruipt in de muren. De oorzaak is het ontbreken of slecht werken van een vochtwering in de muren. U herkent dit probleem aan vochtplekken die onderaan muren ontstaan. Ook ruikt u vaak een muffe geur.
 • Doorslaand vocht: door gevelslijtage kan de buitengevel van uw woning poreus raken. Dit heeft tot gevolg dat regenwater naar binnen kan dringen. U herkent doorslaand eerst door natte plekken op de buitengevel en na verloop van tijd ook op binnenmuren. Het vocht tast de constructie van uw woning aan en kan ‘s winters voor vochtschade zorgen.
 • Condensatievocht: in de keuken en badkamer, maar ook in de slaapkamer, komt veel condens voor. Als deze vochtige lucht niet voldoende afgevoerd wordt door middel van ventilatie, slaat het neer op de ramen of muren. Er ontstaan vocht- en schimmelplekken die slecht voor uw gezondheid zijn.

vochtbestrijding muur

Hoe vochtproblemen bestrijden?

Afhankelijk van welk vochtprobleem u precies hebt, gaat de vakman over tot vochtbestrijding in huis. Er zijn verschillende methodes voor elke soort vochtprobleem. Welke methode voor uw situatie het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van het precieze probleem en uw  woning.

Hieronder leest u alles over de verschillende bestrijdingsmethodes en de voor- en nadelen van iedere methode.

Het belangrijkste is dat eerst het precieze probleem ontdekt wordt. De vakman beschikt over vochtmeters en andere apparaten om snel de juiste diagnose te stellen.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Wanneer er in de muren van uw woning geen vochtwering zit, of wanneer de vochtwering niet meer werkt, kan grondvocht omhoog kruipen. U herkent dit probleem aan vochtplekken onderaan muren, een muffe geur en schimmelvorming wanneer u niet snel vochtbestrijding inschakelt.

Er zijn verschillende methodes om dit vochtprobleem te bestrijden:

 • Injecteren: via kleine gaten in de muur spuit de vochtbestrijder een vochtwerend middel in de muren. Dit middel verdeelt zich over de muur, zodat een vochtwerende laag ontstaat die het grondvocht tegenhoudt.
 • Onderkappen: bij onderkappen wordt er tussen de bakstenen een vochtwerende kunststof laag aangebracht. Deze methode is arbeidsintensiever en duurder dan injecteren, maar wel definitief. U hebt nooit meer last van optrekkend grondvocht.
 • Carebrick: hierbij worden keramische kokers met gaten erin in de muur geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de muren geventileerd zijn, waardoor het vocht verdampt.

Vochtbestrijding doorslaand vocht

Wat is doorslaand vocht? Wanneer uw gevel versleten is, kruipt regenwater naar binnen. Eerst ziet u natte plekken op de gevel, later ook op binnenmuren. U kunt zich voorstellen dat het vocht de gevel en de constructie van uw woning aantast. In de winter kan er tevens vorstschade optreden. Het is dus belangrijk dat u snel overgaat tot vochtbestrijding van uw woning.

 • Impregneren: de methode van vochtbestrijding in de muur zorgt ervoor dat de gevel vochtwerend is. De vakman spuit een vochtwerend middel op de buitenkant van de gevelmuren. De gevel moet wel schoon en onbeschadigd zijn, dus soms is eerst een gevelreiniging of -reparatie nodig.
 • Vochtwerende verf: het verven van uw gevel geeft uw woning niet alleen een nieuw uiterlijk, met een vochtwerende verf maakt u de gevel ook waterdicht. Ook hierbij is het belangrijk dat de gevel schoon en niet beschadigd is.

Lees hier meer over vocht in muren.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht ontstaat door een teveel aan condens in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken. Ook in de slaapkamer kunt u last krijgen van condensvocht. U herkent dit probleem aan vochtige ramen of vochtige muren na het douchen of afwassen.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

 • Ventilatie: goed ventileren is de enige manier van vochtbestrijding in de badkamer, of een andere vochtige ruimte. Zet bijvoorbeeld altijd een raam open. Helpt dat niet, of hebt u geen raam in de badkamer? Vraag dan een vochtbestrijder naar de mogelijkheden van mechanische ventilatie.
 • Bestrijden schimmel: schimmelplekken wilt u natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Draag hierbij altijd een mondkapje, om te voorkomen dat u schimmelsporen inademt. Ook is het niet verstandig om schimmels droog weg te poetsen, omdat de sporen dan overal naartoe waaien.

Vochtbestrijding kelder

Kelder zijn ontzettend handig, maar staan ook bekend om vochtproblemen. Dat is ook niet gek, want keldermuren en -vloeren staan onder constante druk van grondvocht. Een vochtige kelder is niet geschikt als woonruimte, en ook minder als opslagruimte. Vaak ontstaat er ook schimmel in natte kelders.

Er zijn twee methodes om een vochtige kelder te bestrijden: kelderdrainage en kelderbekuiping.

Bij kelderdrainage wordt het vocht naar een afvoerputje geleid en daar afgevoerd. Bij kelderbekuiping worden de keldermuren en -vloer weer waterdicht gemaakt zodat vocht niet meer binnendringt. Meer informatie over het waterdicht maken van een kelder.

Hulp nodig bij de vochtbestrijding in uw kelder? Vergelijk dan nu direct offertes!

Subsidie vochtbestrijding: heb ik hier recht op?

Er bestaan geen specifieke vochtbestrijding subsidies, maar soms is het toch mogelijk om korting te krijgen. Hoe zit dat? Vochtbestrijding is uitstekend te combineren met het laten aanbrengen van isolatiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw gevel, wanneer u deze met vochtwerende verf laat verven.

Voor het isoleren van uw woning zijn verschillende subsidies beschikbaar, zowel landelijk als lokaal. Op energiesubsidiewijzer.nl doet u een snelle check en ziet u direct welke subsidies u kunt aanvragen.

Vochtbestrijding zelf doen: handig of niet?

Hebt u last van vochtproblemen en bent u een handige klusser? Het is mogelijk om zelf uw muren te injecteren of een ventilatiesysteem te installeren. Wel is het belangrijk dat u niet alleen de vochtplekken aanpakt, maar vooral het onderliggende probleem.

Hebt u twee linkerhanden of lukt de vochtbestrijding in huis niet?

Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen. De voordelen?

 • De expert pakt de onderliggende oorzaak effectief aan.
 • U hoeft zelf geen speciale materialen of apparaten te kopen of huren.
 • U hebt zelf nergens omkijken naar en u bent snel van uw vochtproblemen verlost.
 • U profiteert lange tijd van het vakwerk van een professionele vochtbestrijder!

erkende vochtbestrijder

Bespaar op de kosten: gratis vochtbestrijding offertes vergelijken!

Vocht in huis zorgt voor vervelende problemen, zoals schimmelvorming, lelijke plekken en een muffe geur. Het is belangrijk om vochtproblemen snel aan te pakken. Hebt u een specialist nodig voor vochtbestrijding in een muur of op een andere plek?

Start uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes! Door offertes te vergelijken kiest u niet alleen de vakman die het best bij uw wensen past, u bespaart ook nog eens op de kosten. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Start de gratis offerteaanvraag!