Vind een vochtspecialist uit uw regio!

Gratis & vrijblijvend

Muur impregneren

Een muur impregneren beschermt uw gevel tegen vochtproblemen van buitenaf. Daarnaast houdt u uw buitenmuur dankzij impregneren langer schoon en ziet uw voorgevel er als nieuw uit! Wilt u uw muren impregneren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende bedrijven in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u wat een muur impregneren inhoudt en waarom het slim is om muren te impregneren. U vindt hier ook een indicatie van de kostprijs en we geven u ook handige tips als u zelf een muur wilt impregneren tegen vocht.


Navigeer naar:


Waarom de muren impregneren?

Er zijn in principe twee redenen waarom het slim is de muren te impregneren. De eerste is de muur impregneren tegen doorslaand vocht. Het zorgt er namelijk voor dat uw muren waterafstotend worden. Zo heeft u geen last meer van vochtproblemen in huis!

Een andere reden om de muur te impregneren is omdat dit de muur langer schoon en verzorgd houdt. Vuil is namelijk makkelijker te verwijderen, omdat dit niet aan het oppervlak hecht.

Dit zijn de grootste voordelen van een muur impregneren:

 • Door impregneren wordt uw muur waterafstotend.
 • Muren impregneren houdt het oppervlak schoner en vrij van vuil.
 • Impregneren zal de gevel beschermen tegen slagregen.
 • De buitenmuur heeft minder onderhoud nodig.
 • Het impregneermiddel is brandwerend.

Video: muur impregneren


Wat kost het muur impregneren?

Een muur impregneren kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Als je een muur van 60 m² wilt impregneren is dat een totaalprijs van ongeveer €480,- tot €720,-. Wel is het belangrijk dat de muur goed schoon is voordat je deze impregneert. Is uw muur vervuild, dan kunt u een reiniging en impregneren combineren. De prijzen hiervoor starten rond de €15,- per m².

Is de muur beschadigd, dan zult u ook de beschadigingen moeten herstellen. Om een muur te reinigen, voegen en impregneren starten de prijzen vanaf €25,- per m².

U kunt er ook voor kiezen om eventuele schimmel op binnenmuren te laten verwijderen. Hiervoor betaalt u ongeveer €25,- tot €50,- per m².

Lees op deze pagina meer over de kosten van vochtbestrijding.

Muur impregneren: kosten

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Reinigen en impregneren Vanaf €15,- per m²
Voegen, reinigen en impregneren Vanaf €25,- per m2
Schimmel binnenmuren verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor impregneren?

Houd er rekening mee dat de prijzen voor impregneren per situatie verschillen. Factoren zoals het uurtarief van de vakman en de staat van uw muur spelen een grote rol in het bepalen van de prijs. Hoe meer werkzaamheden u moet uitvoeren des te hoger de prijs. Daarnaast verschilt het uurtarief per specialist en brengen sommige vakmannen voorrijkosten in rekening.

De prijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • Het uurtarief van de vakman
 • De staat van uw muur
 • Alle werkzaamheden die u laat uitvoeren
 • Eventuele voorrijkosten

Besparen op de kosten?

Vergelijk offertes en laat uw buitenmuur impregneren tegen de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken


Vochtige muur impregneren: behandelmethode

Een vochtige muur impregneren is een hele goede manier om doorslaand vocht tegen te gaan. Bovendien verandert het niets aan het uiterlijk van uw woning, dus u heeft geen vergunning nodig. Het is slim om dit door een vakman te laten doen, zodat je zeker weet dat het hele oppervlak behandeld is. Hieronder lees je hoe een vakman te werk gaat.

 • Stap 1: inspectie. Voordat de specialist de muur behandelt inspecteert hij de muur. Niet elke gevel kan geïmpregneerd worden: geverfde of geglazuurde gevels kunnen bijvoorbeeld niet geïmpregneerd worden. Hier zit al een laagje op, waardoor het impregneermiddel niet zal hechten. Ook controleert de vakman op beschadigingen en vervuiling.
 • Stap 2: voorbereiding. Voordat de expert de muren kan impregneren moet hij beschadigingen herstellen. Dit zijn vaak voegwerken, omdat oude voegen broos geworden zijn. Daarnaast reinigt hij de muur als er sprake is van vervuiling.
 • Stap 3: muur impregneren. Tot slot volgt het impregneren zelf. De vakman plakt ramen en deuren af en brengt het middel met een drukspuit aan op de muur.

muur impregneren

Muur reinigen en impregneren

Voor het beste effect laat u de muur reinigen en impregneren. Het reinigen zorgt er namelijk voor dat het impregneermiddel optimaal hecht en goed z’n werk doet. Daarnaast zorgt het reinigen ervoor dat de muur er netjes en verzorgd uitziet. Die uitstraling wordt verlengd door het impregneren.

Het reinigen gebeurt meestal met een hogedrukreiniger. Dat is een geschikte methode om milde vervuiling te verwijderen, zoals groene aanslag. Gaat het om een kwetsbare gevel of juist om sterke vervuiling?

In dat geval zijn er nog andere technieken die vakmannen hanteren:

 • Zandstralen
 • Stoomreinigen
 • Chemisch reinigen

Muur voegen en impregneren

Bij een oudere muur kan het voorkomen dat de voegwerken flink verouderd zijn. Poreuze voegen nemen veel vocht op, waardoor u in huis ook last krijgt van vochtproblemen. De vakman moet de muur eerst voegen en dan impregneren omdat alleen dan het impregneermiddel goed zijn werk doet.

De vakman slijpt eerst de beschadigde voegen uit de muur. Dit hoeven natuurlijk niet alle voegen te zijn. Meestal gaat het om een klein oppervlak, waardoor het op dezelfde dag wordt uitgevoerd. Daarna brengt hij nieuwe voegen aan. Als deze zijn uitgehard zal hij de buitenmuur impregneren.

Vakman inschakelen om uw muur te impregneren?

Vind eenvoudig en snel de vakman met de beste prijs en bespaar tot 40%!

Gevel impregneren nadelen: zijn die er?

Een mogelijk nadeel van een buitenmuur impregneren is dat het niet mogelijk is bij alle gevels. Als uw gevelmuur geglazuurd is of geschilderd dan heeft impregneren geen zin. Dit hecht niet op de juiste manier waardoor het z’n werk niet kan doen. Gelukkig zijn de meeste muren en zelfs de meeste soorten gevelbekleding wel geschikt om te impregneren.

Daarnaast is het slim om te onthouden dat een muur impregneren geen permanente oplossing is. Het middel doet ongeveer 10 jaar z’n werk, daarna moet u de werkzaamheden herhalen. Verkeert uw muur in een hele slechte staat? In dat geval moet u de buitenmuur eerst renoveren voordat impregneren mogelijk is. Hierdoor kunnen de kosten een stuk hoger oplopen.

Zelf muur impregneren? Een aantal tips!

Wilt u zelf een stenen muur impregneren? Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar waarmee dit mogelijk is. Wel vereist het een goede voorbereiding en een slimme aanpak. Hieronder geven we u een aantal tips zodat u weet hoe u uw muur zelf impregneert.

 • Tip 1: impregneren is pas mogelijk als de gevel schoon en droog is. Bij milde vervuiling reinigt u de muur met een hogedrukspuit. Laat dit volledig drogen voordat u gaat impregneren.
 • Tip 2: ga niet impregneren bij een buitentemperatuur van minder dan 5 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat het middel niet goed wordt opgenomen door de muur.
 • Tip 3: bereken vooraf hoeveel impregneermiddel u nodig heeft, zodat u halverwege niet zonder middel komt te zitten. Bij een harde steen is een halve liter per vierkante meter voldoende, houd bij een zachte steen minimaal 1 liter per vierkante meter aan.
 • Tip 4: impregneren gaat het beste met een gebonden straal. Haal dus de sproeikop van uw spuit.

vakman muur impregneren

Muur laten impregneren? Bespaar op de kosten!

Muur impregneren? Hiermee beschermt u de buitenmuur tegen vocht en vuil. Zo ziet uw gevel er jarenlang stralend en verzorgduit! Op zoek naar een vakman bij u in de buurt?Vergelijk de prijzen van verschillende specialisten in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in de buurt. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!