Schimmelplekken laten verwijderen?

Gratis & vrijblijvend

Schimmel verwijderen

Heeft u last van schimmelplekken in huis en wilt u de schimmel verwijderen? Op deze pagina leest u hoe u die klus aanpakt en met welke aandachtspunten u rekening moet houden. Ziet u het niet zitten om de schimmel zelf te bestrijden? Of komen de plekken steeds weer terug? Schakel dan via onze offerteservice een erkende schimmelexpert in.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt eenmalig een aantal offertes van specialisten bij u uit de buurt. Door deze op prijs en aanbod te vergelijken, krijgt u altijd de beste service voor de laagste prijs! U bent snel en langdurig van de schimmel in huis verlost!

Waarom schimmel verwijderen?

Schimmels in huis hebben een aantal nadelen, waardoor het belangrijk is ze snel te verwijderen. Ten eerste zien schimmelplekken er niet mooi uit en verspreiden ze ook een vieze en muffe geur. Ten tweede tast schimmel ook uw woning aan. Zo zijn er schimmelsoorten die houtrot veroorzaken. Omdat schimmels altijd voorkomen waar veel vocht is, heeft u vaak ook last van een vochtprobleem.

Dat is nog niet alles!

Schimmelplekken kunnen ook slecht voor uw gezondheid zijn, zeker wanneer u last van luchtwegproblemen hebt. Schimmels veroorzaken onder meer benauwdheid, hoofdpijn en misselijkheid. Het is dus erg belangrijk dat u snel actie onderneemt voor schimmelbestrijding.

schimmel verwijderen


Navigeer naar:


Hoe schimmel verwijderen?

De beste manier om schimmel te verwijderen is met een oplossing van water en soda (6 gram per liter water). Bij hardnekkige schimmel gebruikt u bleekwater. Gebruik nooit een droge borstel of doek, want dan verspreidt u veel schimmelsporen. Draag altijd een stofmasker om te voorkomen dat u sporen inademt.

Hieronder leest u meer over de verschillende manieren om schimmel te bestrijden. Er zijn ook speciale middelen verkrijgbaar waarmee u schimmels kunt verwijderen. Zorg bij het gebruik van deze middelen altijd dat u voldoende ventileert en de ruimte zo snel mogelijk kunt verlaten.

Lukt het niet om schimmel in huis of de schimmelgeur te verwijderen? Schakel dan een specialist in!

Schimmel verwijderen met soda

Soda is een natuurlijk middel dat geschikt is voor het verwijderen van schimmel op alle oppervlakten. Zowel poreuze oppervlakten, zoals hout en muren, als niet-poreuze oppervlakten zijn goed met soda te reinigen.

Draag altijd een stofmasker, handschoenen en een bril. Was de kleding die u aan heeft direct na het reinigen.

Hoe verwijdert u schimmel met soda?

 • Voeg op één liter water 6 gram soda toe.
 • Giet de oplossing in een plantenspuit.
 • Spuit de beschimmelde plek in.
 • Gebruik een zachte borstel om de plek te schrobben.
 • Spoel de plek.
 • Behandel de plek nogmaals om te voorkomen dat de schimmel opnieuw groeit.

Schimmel verwijderen met azijn

Azijn is zowel puur als opgelost in water te gebruiken om schimmelvlekken te verwijderen, op elke ondergrond. Giet pure azijn op heftige schimmelplekken. Op lichtere plekken kunt u de azijn verdunnen met eenzelfde hoeveelheid water.

Hoe gaat u te werk?

Sproei of giet het azijn overvloedig op de schimmelplek en laat het vervolgens helemaal opdrogen. Het zure azijn zorgt ervoor dat de schimmel gedood wordt. Bescherm uzelf altijd goed met handschoenen, een stofmasker en een beschermende bril. Was ook uw kleding direct na het schimmel verwijderen.

Schimmel behandelen met bleekwater

Bleek is een zeer-effectief middel om schimmel te behandelen op niet-poreuze oppervlakten, zoals tegels en glas. U moet er wel zeker van zijn dat de bleek niets kan beschadigen. Probeer bijvoorbeeld eerst uit op een klein hoekje. Het bleek dood de schimmel, zodat u er niet snel weer last van krijgt.

Hoe gaat u aan de slag?

 • Meng 1 liter water met 1 kop bleek.
 • Gebruik een plantenspuit of een spons om de schimmelplek met het mengel te behandelen.
 • Laat de bleek een uur intrekken.
 • Veeg de plek schoon.
Naast natuurlijke producten zijn er ook chemische schimmelverwijderaars te koop om schimmel te verwijderen. Lees bij het gebruik van deze producten de gebruiksaanwijzing goed door en zorg voor een goede ventilatie.

Geen resultaat bij zelf schimmel verwijderen? Schakel een voordelige vakman uit de buurt in!

Schimmel in huis verwijderen: aandachtspunten

Wilt u zelf schimmel op een muur verwijderen? Omdat schimmels giftig zijn, is het verstandig om daarbij goede voorzorgsmaatregelen te nemen.

Zelf schimmel op een muur behandelen? Let op de volgende aandachtspunten:

 • Draag altijd bescherming, zodat uw huid niet in aanraking komt met de schimmels. Denk aan handschoenen en een bril.
 • Voorkom met een stofmasker dat u schimmelsporen inademt. De sporen kunnen benauwdheid veroorzaken, zeker bij mensen die luchtwegproblemen hebben.
 • Zorg voor een goede ventilatie. Zeker wanneer u met bleek aan de slag gaat, is het belangrijk dat er veel frisse lucht is. Zo voorkomt u dat u de giftige stoffen inademt, die bij gebruik van bleek vrijkomen.

Nog meer tips? Kijk op milieucentraal.nl

schimmelbestrijding

Schimmel in huis bestrijden: pak eerst de oorzaak aan!

Wanneer u een schimmelprobleem heeft, weet u ook zeker dat u een vochtprobleem heeft. Schimmel heeft namelijk vocht nodig om te kunnen groeien. Om een schimmelprobleem echt goed aan te pakken, is het dus nodig om het vochtprobleem op te lossen. Alleen schimmel verwijderen heeft geen zin, want zolang het vochtig blijft, komen de schimmelplekken snel weer terug.

Wat te doen bij een vochtprobleem?

U moet uitzoeken waar het vocht precies vandaan komt. Is uw gevel poreus, zodat regenwater naar binnen dringt? Of kruipt er grondwater door uw muren omhoog? Wellicht is uw badkamer onvoldoende geventileerd, zodat condensatievocht neerslaat op de muren. Een vochtspecialist heeft de oorzaak snel gevonden.

Schimmel bestrijden: schakel een vakman in!

Hoewel het mogelijk is om schimmelplekken zelf aan te pakken, is het verstandig om een vakman in te schakelen. Wanneer een vakman inschakelen? Als de schimmels bijvoorbeeld terugkeren na uw schoonmaakbeurt of wanneer u zelf schoonmaken niet ziet zitten, schakelt u een vakman in.

Wat zijn de voordelen van schimmel laten verwijderen?

 • U hoeft zelf geen schoonmaakmiddelen en materialen aan te schaffen.
 • Uw gezondheid loopt geen enkel gevaar, u ademt niet per ongeluk schimmelsporen in.
 • Een specialist speurt het onderliggende probleem snel op, ook wanneer u niet kunt vinden waar het vocht vandaan komt.
 • De vakman maakt niet alleen de schimmel schoon, maar zorgt er ook voor dat het onderliggende vochtprobleem verholpen wordt. U weet zeker dat de schimmel niet terugkomt.

Hulp nodig bij het verwijderen van schimmel?

Vergelijk meteen gratis offertes!

Schimmel laten verwijderen: kosten

Wat kost schimmel verwijderen? Voor schimmelbestrijding door een expert moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €50,- per m².

De vaste prijs per vierkante meter heeft als voordeel dat u van tevoren precies weet wat u moet betalen.

De vakman verwijdert niet alleen de schimmel, maar zal ook op zoek gaan naar de oorzaak het van het teveel aan vocht. Soms gebruikt hij daar vochtmeters voor, wanneer het met het blote oog niet goed te zien is. Het is verstandig om het vochtprobleem ook op te laten lossen, zodat de schimmel niet terugkomt.

schimmel behandelen

Schimmel laten verwijderen? Bespaar op de kosten!

Het is belangrijk om schimmel zo snel mogelijk te verwijderen,Wil u uw eigen gezondheid niet op het spel zetten, of krijgt u niet het gewenste resultaat door zelf te reinigen? Schakel dan een professionele vakman in!

U heeft zelf nergens omkijken naar en hoeft geen speciale schoonmaakmiddelen en materialen te kopen. Voor u het weet is de schimmel verdwenen én het onderliggende vochtprobleem opgelost. U weet zeker dat de schimmel niet terugkomt!

Start uw gratis offerteaanvraag!

Maak slim gebruik van onze offerteservice en u weet zeker dat u niet te veel betaalt voor schimmelbestrijding!

Gratis offertes vergelijken!